Majoritatea oamenilor folosesc în jur de 10 produse de îngrijire zilnic, cu o medie de 126 de ingrediente diferite, în timp ce copiii sunt expuși la o medie de 61 de ingrediente zilnic. O investigație asupra a peste 1.700 produse de îngrijire pentru copii a identificat că 81% din cele marcate ca fiind „blânde” sau „hipoalergenice” conțin alergeni sau iritanți. De asemenea, un procent ridicat, 70-95 % de ingrediente naturale, amintit în reclama TV sau pe eticheta produsului nu trebuie să ne ia gândul de la restul de 10-30 % de alți compuși (substanțe chimice, conservanți- parabeni, sulfați, săruri de aluminiu).

Dacă pe eticheta este specificat “Natural”, deocamdată nu există legi care să oblige companiile să folosească la prepare 100% ingrediente naturale pentru a le eticheta astfel.

Cu toată știința mea de farmacist și cu multă pasiune, am început, să prepar cu patru ani în urmă, cosmetice naturale folosind ingrediente certificate organic. La început au fost cinci produse, astăzi sunt peste 30. Am crescut la cererea doamnelor, dar și a domnilor doritori de îngrijire naturală pentru tenul lor. Copiii, nu au fost uitați nici ei.

poza1

Uleiurile vegetale presate la rece, maceratele, apele florale, emulsifianții naturali, uleiurile esențiale și vitaminele, conservantul certificat Ecocert și atât, iau parte la preparea cremei Hadri. Demachiantul are nevoie doar de trei ingrediente și este 100% organic.

Și cum toată lumea știe că esențele tari se găsesc în sticluțe mici, în preparatele cosmetice naturale, uleiurile esențiale sunt cele mai importante datorită multitudinii de beneficii aduse pielii.

– stimulează celulele pielii prin creșterea ratei lor de reproducere, ceea ce reduce timpul de înlocuire a celulelor moarte de la suprafața tenului. Pielea devine mai dinamică și mai puternică;
– previn reținerea toxinelor și accelerează eliminarea lor prin stimularea fluxului limfatic și a glandelor limfatice;
– stimulează circulația, oxigenarea, și energizează dermul prin substanțele nutritive pe care le conțin; unele uleiuri, cum ar fi cel din arbore de ceai sau cel de portocală amară, pot echilibra sebumul;
– ca și anitbioticele, distrug bacteriile prevenind aspectul pătat al tenului, iar prin efectul anti-inflamator calmează tenul sensibil și intolerant;
– prin conținutul de fito-hormoni crează un echilibru în sistemul endocrin. Fito-hormonii fiind mai potenți decât orice altă substanță, acționează la terminațiile nervoase periferice ajutând la indepărtarea stresului și tensiunii care duc la îmbătrânirea tenului.

IMG_7281

Cele mai scumpe preparate din lume pentru piele, conțin uleiuri esențiale și alte ingrediente naturale, dar pentru că produsul trebuie să reziste mult pe rafturile magazinelor și apoi în casa fiecăruia, conțin și substanțe chimice dăunătoare, steroizi, substanțe de origine animală, derivați din petrol sau diverși compuși pentru a le da un aspect plăcut.

Un ten sănătos, un chip frumos!

cu drag,
farm. Adriana Ghiță