Uleiul esențial de arbore de ceai este un adevărat medicament al naturii, care ajută la prevenirea și vindecarea multor boli.

Acest ulei provine din Australia, unde triburile de aborigeni îl foloseau pentru multe tratamente. Uleiul este folosit pentru a vindeca infecțiile pielii, fiind prezent și în preparate destinate tratării mușcăturilor de insecte.

Ulei esential de arbore de ceai (tea tree)

Ulei esential de arbore de ceai (tea tree)

Datorită conținutului unor substanțe numite terpene, uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice. Uleiul acesta are puterea de a lupta cu MRSA, o tulpină a stafilococilor, care este rezistentă la multe antibiotice comune. Din acest motiv, uleiul de arbore de ceai este adesea folosit ca un remediu natural pentru a preveni infecția rănilor și a arsurilor.

Tot datorită substanțelor terpene, uleiul de arbore de ceai este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit pentru a combate acneea. Un gel care conține 5 % ulei de arbore de ceai, atunci când se aplică pe zonele afectate este foarte eficient, spun cercetările. Ajută, de asemenea, și la tratarea infecțiilor fungice ale unghiilor. Îl aplici, nediluat, pe zona afectată de infecție. Tratamentul este recomandat de două ori pe zi.
Poți să faci și o apă de gură în care să pui câteva picături de ulei din arbore de ceai, căci este eficient contra bacteriilor. Astfel, ajută la o bună sănătate a cavității orale.

Pentru sănătatea scalpului
Un remediu pe bază de ulei de arbore de ceai este eficient și pentru eliminarea mătreții și a mâncărimilor scalpului.

Ulei de arbore de ceai, 15 ml

Ulei de arbore de ceai, 15 ml

Uleiul de arbore de ceai diluat în apă este, de asemenea, un remediu natural foarte eficient, pentru a calma durerile în gât. Se adaugă două-trei picături de ulei de arbore de ceai într-un vas cu apă clocotită, îți acoperi capul cu un prosop și inhalezi vaporii. Inhalația trebuie să dureze circa cinci-zece minute. Nu numai că va calma durerea, dar acest tratament va duce la eliberarea sinusurilor.

Poți adăuga, de asemenea, trei-patru picături de ulei de arbore de ceai în apa caldă pentru a face o soluție pentru gargară, de două ori pe zi, pentru a calma durerea și pentru a elimina bacteriile din gât.
Este eficient și în tratamentul pediculozei. Aplici o soluție pe scalp, obținută dintr-o parte de ulei și 15 părți de apă și masezi bine. Ai grijă să eviți zonă ochilor, pentru a nu provoca iritații și usturime.
Remediile pe bază de ulei de arbore de ceai nu trebuie folosite de persoanele care au alergii la anumiți compuși din acesta. Intern, se administrează cu precauție, nu trebuie luat în doze mari.