Dacă ai probleme cu căderea părului, poți să apelezi cu încredere la remediile naturale. Acestea sunt o soluție eficientă, la care poți apela cu încredere. Poți trata nu numai această problemă, dar poți scăpa și de mătreață, tot cu ajutorul soluțiilor din natură. Iată care sunt cele mai eficiente:

   Masaj cu ulei de măsline

O măulei-masline-presat-recesură pe care o poți lua pentru a reduce pierderea părului este de a face masaj al scalpului cu ulei de măsline. Acest masaj crește fluxul de sânge la foliculii de păr și întărește rădăcina podoabei capilare.

Mai poți folosi uleiuri cum ar fi uleiul de nucă de cocos pentru păr sau ulei de migdale, ulei de ricin. Se adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin la uleiul de bază pentru rezultate mai bune și mai rapide. Alte tipuri de ulei pe care le poți utiliza sunt uleiul de argan și cel din germeni de grâu.

Masează cu oricare dintre uleiuri părul și scalpul prin mișcări ușoare, cu buricele degetelor.

Uleiul de rozmarin este de folos, pentru că acesta stimulează creșterea părului.

   Remedii naturale împotriva căderii părului: suc de ceapă

Sucul de ceapă ajută la prevenirea căderii părului, datorită conținutului său ridicat de sulf, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul foliculilor de păr, regenerarea foliculilor și pentru a reduce inflamația.

Proprietățile antibacteriene ale sucului de ceapă ajută , de asemenea, la uciderea bacteriilor, ceea ce înseamnă că poți trata infecțiile de la nivelul scalpului.

Într-un studiu din 2002 publicat în Jurnalul de Dermatologie, aproape 74 la sută dintre participanții care au aplicat suc de ceapă de pe scalp au avut rezultate promițătoare.

Se extrage sucul de la o ceapă, apoi aplici sucul direct pe scalp. Lasă-l pe scalp timp de aproximativ 30 de minute, apoi spală-te pe cap.

Poți adăuga, de asemenea, o lingură de ulei de măsline. Aplică acest amestec pe scalp și lași să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi clătești.

   Aloe Vera, un alt remediu natural contra căderii părului

Aloe Vera este un alt remediu natural contra căderii părului. Conține enzime care promovează creșterea sănătoasă a părului.

drogheria-pipera-chronostim

Chronostim este un produs natural, la care poți apela, contra căderii părului. Și ca să ai și o piele sănătoasă, care să își mențină elasticitatea, folosește Beautin Colagen. Gama cu Quinine de la Klorane este, de asemenea, excelentă, pentru toate tipurile de păr.

Un alt remediu la care poți apela este o mască pe bază de gălbenuș. Amesteci într-un bol gălbenușul cu zeamă de la o lămâie, cu jumătate de banană și cu puțin ulei de măsline. Acest amestec se aplică la rădăcină firului de păr și îl lași să acționeze timp de 15 minute. Masezi cu mișcări ușoare, după care te speli pe cap cu șampon și balsam Jason cu biotin. De mare ajutor sunt și capsulele Solgar Biotin.

SOLGAR SKIN, NAIL & HAIR este o altă gamă de produse ideale pentru îngrijirea părului, dar și a unghiilor și a pielii.

Uleiul de ricin și vitamina E de la Mayam sunt ideale pentru întreținerea părului și pentru piele. De asemenea, îți poți face o masca Hair Wonder împotrivă căderii părului. Tot pentru sănătatea podoabei capilare poți să folosești cu încredere Hadri revitalizant pentru păr.

Ai grijă de părul tău!