O cură de detoxifiere, mai ales după perioada Sărbătorilor, când mâncăm copios, cât și primăvara și toamna este ideală pentru fiecare dintre noi.

În urma detoxifierii sunt eliminate toxinele din organism, de aceea este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Nu începe însă o astfel de cură de detoxifiere înainte să consulți un medic, ca să te asiguri că nu ai probleme de sănătate.

Detoxifierea este de ajutor și în curele de slăbire, căci te ajută să scapi mai repede de kilogramele nedorite. Un alt beneficiu este îmbunătățirea aspectului pielii, care va arăta mai tânără și va căpăta mai multă elasticitate. Nu în ultimul rând, un program de detoxifiere ajută la menținerea sănătății firului de păr, care va căpăta mai multă rezistență și va deveni mai strălucitor.

 Importanța detoxifierii

Acumularea de toxine în organism poate să ducă la apariția durerilor de cap, a oboselii, acneei, miros neplăcut al respirației. În urma unei cure de detoxifiere, aceste simptome vor dispărea. De asemenea, în urma unei astfel de cure este îmbunătățit sistemul imunitar, avem parte de o digestie mai bună și o creștere a puterii de concentrare.

 Ce presupune detoxifierea

Detoxifierea durează o perioadă de câteva zile în care se consumă legume și fructe din abundență, cât și sucuri naturale. Pe toată durata curei este importantă hidratarea. Trebuie să bei cel puțin doi litri de apa pe zi, ca să nu te deshidratezi.

Apa cu lămâie este un ajutor de nădejde în aceste cure ale organismului. Și sucul de grâu încolțit este ideal dacă vrei să ții o cură de detoxifiere.

Iarba de grâu pulbere de la Planet Bio este un produs recomandat în astfel de cure. Pulberea de iarbă de grâu rezultă din frunze  tinere de grâu, cu o mare cantitate de clorofilă. Clorofila detoxifica, curăță intestinele și reglează digestia, are efecte anti-cancerigene, calmează inflamațiile interne și infecțiile, grăbește vindecarea rănilor.

Produsul are vitamine din grupa B, vitamina E și vitamina A și minerale precum fier, magneziu, calciu, fosfor și potasiu.

MSM pulbere bio de la Planet Bio este un produs extras din in și porumb nemodificate genetic. Conține și sulf, mineral important în corpul uman. MSM poate fi folosit pentru detoxifierea corpului la nivel cellular, însă este indicat și pentru unghii, pentru îngrijirea părului și pentru tratarea inflamațiilor.

Pentru o detoxifiere  poți apela și la alte produse la la Planet Bio, precum Perfectly Clean. Acesta conține pudra de Boabab, pudră de Yacon, pudră de Iarbă de Grâu, pudră de Iarbă de Orz, pudra de Spirulină, pudra de Chlorella, pudra de Aloe, pudra de Frunze de Mentă, toate certificate Organic. Pulberea se ia în fiecare zi, timp de o lună, în combinație cu sucuri de legume și de fructe. Se amestecă între două și patru lingurițe de pudra.

Pe toată durata detoxifierii trebuie să eviți carnea, prajelile, ouăle, cât și produsele grase din lapte. Pe lista produselor nerecomandate se află și dulciurile, mezelurile, dar și produsele de patiserie, căci sunt bogate în zahăr. Sportul este, de asemenea, util, căci prin transpirația pielii sunt eliminate toxinele.